«Για να κτιστεί μια στούπα χρειάζονται να

συνδράμουν πολλές καλές συνθήκες, ευχές και καλό κάρμα»

(Λάμα Λόπεν Τσέτσου Ρίνποτσε )

Το 1987, όταν ο Λάμα Όλε Νύνταλ επισκέφτηκε για πρώτη φορά την περιοχή μαζί με τους Έλληνες μαθητές του, αμέσως αναγνώρισε τη μοναδικότητά της και αποφάσισαν να αγοράσουν ένα κομμάτι γης, για να χτίσουν ένα κέντρο διαλογισμού. Σήμερα, το κέντρο ανήκει στο «Βουδιστικό Ίδρυμα του Διαμαντένιου Δρόμου» της Γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου και είναι αφιερωμένο στον 17ο Γκυάλουα Κάρμαπα, Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε, κεφαλή της Σχολής Κάρμα Κάγκιου, του Θιβετανικού Βουδισμού.

Ο Λόπεν Τσέτσου Ρίνποτσε, που πέθανε το 2003, έχει χτίσει 18 Στούπα στη δύση και ήταν αυτός που ξεκίνησε τη δραστηριότητα για τη Στούπα στο ΚΜΛ – τη 19η. Είπε κάποτε: «Για να χτιστεί μια Στούπα, πολλές καλές συνθήκες, ευχές και καλό κάρμα χρειάζεται να συναντηθούν». Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βάλουμε όλη μας την εργατικότητα και τη δύναμη, το καλό μας κίνητρο και τις ευχές μας, τη δύναμη δουλειάς, τη σοφία και την άφοβη χαρά , για να το καταφέρουμε. Όλοι μαζί και με τις ευλογίες του Λόπεν Τσέτσου Ρίνποτσε, του Κάρμαπα, του Λάμα Όλε και όλων των άλλων δασκάλων της γενεαλογίας μας, με το όραμά μας σε πράξη, μπορούμε να φτάσουμε στο στόχο – για το όφελος όλων!!!!

 
Τελικά, πήραμε την άδεια οικοδομής για την Καλατσάκρα Στούπα στο Κάρμα Μπέρτσεν Λινγκ. Αυτό σημαίνει πως τον Μάιο του 2010 θα αρχίσουμε να χτίζουμε τη Στούπα και θα την ολοκληρώσουμε μέχρι το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το τρέχον πλάνο, ο Λάμα Τσόνγκντρουπ Ντόρτζε και ο Λάμα Όλε θα εγκαινιάσουν τη Στούπα τις ημέρες από 21 έως 23 Αυγούστου 2010. Οι τελετές θα ενσωματωθούν σε ένα διαλογισμό Καλατσάκρα και ένα σεμινάριο (course) Μεγάλης Σφραγίδας, που θα ακολουθήσει (δείτε το πρόγραμμα 2010).

Όλες οι καλές ευχές σας και η στήριξή σας είναι πολύ ευπρόσδεκτες.